Een festival is dé plek voor inspiratie, het ontdekken van de nieuwste trends, mensen te verbinden en nieuwe ontmoetingen te stimuleren. Met deze gedachten wordt een festival steeds vaker zakelijk ingezet voor kennis overdracht. Met het oogpunt om gasten letterlijk en figuurlijk in beweging te laten komen! Maar wat is belangrijk bij de organisatie van een echt businessfestival, informatief maar toch vol met ontspanning!

Een festival kenmerkt zich onder andere door de sfeer, de uitstraling en de indeling van het terrein. Een plattegrond bij binnenkomst mag je daarom niet vergeten. Speel in op de zintuigen overal is iets te doen, te proeven of te zien. Inspirerende sprekers op het grote podium wisselen elkaar af met diverse workshops in kleinere tenten of podia, energizers waar je vrijblijvend aan kunt deelnemen, netwerkmomenten en vooral entertainment en food. Maak hierbij ook gebruik van verschillende settings zoals een creatieve sessie in de buitenlucht, want dat werkt het beste voor de inspiratie!

Om de juiste festivalsfeer te creëren is het belangrijk om te weten waar je doelgroep behoefte aan heeft. Geef je gasten de mogelijkheid om zelf hun programma samen te stellen. Want een goede mix van sprekers, entertainment en lekker eten haalt bij hen het beste naar boven. Trigger je gasten voorafgaand aan het festival om hen mee te laten denken over de inhoud van het programma door bijvoorbeeld gebruik te maken van een netwerkapp. Via deze app kunnen je gasten hun wensen uitspreken en kun je als organisator de dialoog aangaan en hen informeren over het event.

Het ruimte bieden voor netwerken is dé kracht van een zakelijk festival! Geef je gasten de ruimte om in een relaxte sfeer met elkaar in gesprek te gaan door een foodplein te maken die de gehele dag open is. Als verzamelplek om elkaar te ontmoeten en voor een moment van ontspanning. Loungebanken, zitzakken, picknicktafels en foodtrucks waar je gasten de hele dag van live bereide foodcreaties kunnen genieten. Gerechten die al vroeg in de middag worden bereid vanaf de smoker BBQ, de geur van vers gebakken brood, een waterbar waar je zelf fruitwater kan tappen en foodcourts met streetfood waar je gasten à la minute zelf hun gerechten kunnen samenstellen. Dat verbindt mensen!

Een geschikte locatie draagt in hoge mate bij om de sfeer en doel van je festival over te brengen. Met daarnaast een overzichtelijk en gevarieerd programma, sfeervolle aankleding en lekker eten creëer je een ervaring waar je gasten nog lang over napraten.

Geïnspireerd geraakt naar de mogelijkheden van een zakelijk festival op een externe locatie? Met onze ruime ervaring in het organiseren van zakelijke evenementen denken wij graag met je mee! Neem contact met ons via het directe nummer: 030 – 760 80 00.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

en ontvang elk kwartaal het laatste nieuws over Inn Style.

U bent succesvol aangemeld. U ontvangt een mail ter bevestiging met instructies om uw inschrijving af te ronden. Niet ontvangen? Kijk in uw spam.