De meeste collega’s komen weer terug van hun vakantie en langzamerhand begint de reuring in de organisatie toe te nemen. Met volle energie en extra motivatie gaat iedereen weer van start. Ook wel het bekende ‘fresh start effect’ genoemd. Maar hoe kunt u die positieve energie gebruiken om deze frisse start succesvol te maken? Plan een vergadering in, er is immers na de vakantie een hoop te bespreken…

Kies een prettige omgeving
Grote raampartijen, een open en lichte ruimte met voldoende zonlicht. Niets is zo belangrijk dan een plek waar u met volle concentratie en efficiëntie kan vergaderen. Daarentegen is het uitzicht een punt waarmee u net het onderscheid kunt maken. Geef ideeën de ruimte en denk eens aan een locatie buiten het centrum zonder dat u omringd wordt door kantoorpanden, maar juist een locatie middenin de natuur. Een inspirerend uitzicht over het water en de bossen, dat nodigt uit!

Agenda
Een effectieve vergadering met een positief resultaat? Daarbij hoort vooraf een goede planning, agenda en structuur. Betrek hierbij uw aanwezige gasten om ruimte te creëren voor aanvullingen en waarbij het voor iedereen voorafgaand aan de vergadering duidelijk is wat het uiteindelijk doel zal zijn. Uw gasten kunnen zich hierdoor goed voorbereiden en weet wat er van hen wordt verwacht. Maar hoe voorkomt u dat de afgesproken punten verwateren? Stel voorafgaand aan de vergadering een notulist aan om zo de gehele vergadering op een rustig moment terug te kunnen lezen. Tip: Wacht niet te lang met het rondsturen van de notulen, want dan zit het nog vers in uw geheugen.

Gezonde opties
Een cappuccino op zijn tijd of de gewoonte hebben om de dag te beginnen met een kopje koffie, daar is uiteraard niks mis mee! Koffie is namelijk één van de meest gedronken dranken tijdens een vergadering. Over het algemeen is het bekend dat koffie een stimulerend effect heeft op uw concentratie en prestatie, maar op langer termijn is het positieve effect van water groter. Zo zijn er nog tal van deze gewoontes waarvan het nóg gezonder kan. Denk hierbij aan een waterbar met verfrissende smaken bestaande uit natuurlijke ingrediënten of voldoende fruit wanneer er een lichte trek ontstaat om ongezonde trek te voorkomen.

Energizer
Tijd voor een pauze? Naast dat een pauze een mooi moment is om even de benen te strekken en een gezonde snack te eten kunt u ook eens denken aan een verrassende energizer. Uw inhoudelijke programma op een effectieve manier versterken door deze te combineren met actie, teambuilding en competitie. Versterk hiermee uw boodschap, verbind uw gasten en zorg voor nieuwe energie. Een ontspannende Tai Chi workshop of even uw gedachten los kunnen laten tijdens het slaan van een golfballetje over het water? Uw gasten komen gegarandeerd terug met veel energie en inspiratie! Tip: gebruik de natuurrijke omgeving voor een heerlijke wandeling om op een creatieve manier met elkaar te brainstormen.

Afsluiten met een borrel
Na een intensieve dag vol met informatie is het voor uw gasten fijn om even rustig na te kunnen praten met een drankje en een hapje. Laat de vergadering niet te lang duren wanneer u merkt dat het energieniveau bij uw gasten daalt. Los van het feit of de gehele agenda is besproken, is effectiviteit net zo belangrijk! Benieuwd hoe u het maximale uit uw borrel haalt? Met dit artikel geven wij u graag een aantal handige tips.

Wilt u meer weten over een geslaagde vergadering na de vakantie of er zelf één organiseren? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Inn Style via 030-7608000 of info@innstyle.nl.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

en ontvang elk kwartaal het laatste nieuws over Inn Style.

U bent succesvol aangemeld. U ontvangt een mail ter bevestiging met instructies om uw inschrijving af te ronden. Niet ontvangen? Kijk in uw spam.