De mobiele telefoon heeft de laatste jaren een grote verandering doorgemaakt in de communicatie van en met mensen. Men ontkomt er haast niet aan; uw gasten beantwoorden nog even snel dat laatste mailtje of telefoontje voordat het programma begint. De meningen over het telefoongebruik zijn daardoor sterk verdeeld. Waarbij de één vindt dat het een verrijking van de communicatie is, zal de ander van mening zijn dat we het directe contact met elkaar hierdoor verliezen.

De mobiele telefoon zorgt ervoor dat we tegenwoordig dag en nacht bereikbaar zijn en houdt ons up-to-date van het laatste nieuws. We kunnen niet meer zonder. Maar hoe kunt u de mobiele telefoon juist op een effectieve manier inzetten tijdens uw evenement? Wij zetten graag een viertal handige tools voor u op een rijtje.

#Hashtag
Social media is één van de redenen waarom mobiel gebruik een sterke groei heeft doorgemaakt. Ook uw bezoekers zijn voor een groot deel actief op social media. Maak een krachtige en herkenbare hashtag om social media onderdeel te maken van uw evenement en uw bezoekers actief te laten deelnemen. Zo brengt u de meningen en reacties van uw gasten samen. Hierdoor krijgt uw evenement nog meer aandacht! Tip: Zorg ervoor dat de hashtag die u kiest uniek is om te voorkomen dat er andere berichten met dezelfde hashtag worden gerelateerd aan uw evenement.

Stemmen
Hoe zorgt u voor meer interactie met uw doelgroep? Tegenwoordig zijn ‘beleving’ en ‘betrokkenheid’ kernwoorden die tijdens uw evenement niet meer weg te denken zijn. Waar vroeger vooral alleen het zenden van informatie gebruikelijk was, zien wij het inzetten van tools om interactie te creëren steeds meer voorbij komen. Een goed voorbeeld van interactie is het gebruik van stemtools. Laat uw gasten meepraten over het onderwerp of krijg inzicht in de meningen van uw gasten. Houd uw publiek in beweging!

Apps
Hoe groter het evenement, hoe groter de kans wordt dat uw gasten relevante connecties mislopen. Inmiddels zijn er genoeg tools ontworpen om het netwerken gemakkelijker te maken. Door een groot scala aan netwerkapps die u als organisatie van een evenement kunt inzetten, worden uw gasten door middel van een match bij elkaar gebracht. Hierdoor haalt u meer uit uw evenement en laat u het mobiel gebruik een onderdeel worden. Enkele voorbeelden van netwerkapps die u kunt toepassen op uw evenement zijn de ‘Netwerkapp’, ‘NetworkTables’ en ‘Handshake’.

‘Social wall’
Het plaatsen van een ‘social wall’ tijdens uw evenement creëert bewustwording bij uw bezoekers. Door de interactie en het direct terugzien van uw eigen bericht ontstaat er een actieve houding vanuit uw bezoekers. Door zelf in staat te zijn om direct te reageren op relevante berichten bent u gelijk in contact met uw bezoekers. Indien u en uw gasten gebruik maken van de vooraf bekende hashtag wordt de ‘social wall’ een verzamelplek voor de interactie met en door uw gasten.

De bovengenoemde tips zijn een kleine greep uit de mogelijkheden om mobiel gebruik te laten integreren tijdens uw evenement. Geef als organisatie het goede voorbeeld en deel… U zult zien dat dit een positieve werking heeft; tenslotte ‘voorbeeld doet volgen’. Wilt u meer weten over het gebruik van handige tools tijdens uw evenement? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Inn Style via 030-7608000 of info@innstyle.nl.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

en ontvang elk kwartaal het laatste nieuws over Inn Style.

U bent succesvol aangemeld. U ontvangt een mail ter bevestiging met instructies om uw inschrijving af te ronden. Niet ontvangen? Kijk in uw spam.