Eten tijdens een evenement verbindt mensen. Dat was altijd al zo en zal ook zeker zo blijven. Maar wát er op tafel wordt geserveerd verandert. Niet alleen met de focus op het gebied van duurzaamheid en gezonde keuzes, maar ook de samenwerking met cateraars en lokale ondernemers is erg belangrijk. Jaarlijks worden er wereldwijd steeds meer initiatieven opgezet om hier het verschil in te kunnen maken. Maar ook jij kunt hier tijdens je event winst uithalen

Waar voorheen lekker eten en drinken de hoofdzaak was, is het achterliggende verhaal de laatste jaren minstens zo belangrijk geworden. Openheid, ‘weten wat je eet’ en het verhaal achter het product willen horen. Ook al zijn er op het gebied van duurzaamheid grote stappen gemaakt, het gaat steeds verder. Waar vroeger het misverstand ontstond dat duurzame producten duurder waren, wordt er steeds meer ingezien dat het juist winst oplevert. Lokale producten zijn verser dan vers, hoeven minder langer te reizen dan je gasten en is in de meeste gevallen goedkoper. Lekker lokaal is dubbel genieten!

Kijk eens vanuit een duurzaam oogpunt tijdens de organisatie van je evenement! Denk hierbij aan cateraars die werken met producten van lokale ondernemers, gebruik maken van afbreekbare disposables en denken aan no-waste. Niet alleen de cateraar, maar ook als organisator kun je rekening houden met no-waste om hier zo een steentje aan bij te dragen. Houd tijdens de voorbereidingen van je evenement rekening met no-show, duidelijke aanmeld- en afmeldformulieren en verdiep je in de wensen van je gasten.

Hierdoor zorg je er onder andere voor dat je een deel van de voedselverspilling kan ondervangen. Op den duur wordt ‘minder vlees en meer groenten’ bepalend voor het menu. Er zijn zoveel lekkere vegetarische mogelijkheden die daarnaast een beleving meegeven voor je gasten. Van een Black Angus hamburger naar een stoere bieten- of zoete aardappelburger of kleurrijke groentegerechten. En wanneer er toch voor vlees wordt gekozen, dan wel van een goede kwaliteit en lokaal. Opgemaakte buffetten met een ruime keuze uit diverse vlees- en visgerechten hebben plaatsgemaakt voor live cooking waarbij koks live de verse producten voor je gasten bereidt. Extra beleving en minder keuze, maar juist een aantal specialiteiten met een verhaal! En hierdoor gebruik je de producten die jouw gast kiest om te eten.

 

Wil je graag tijdens je evenement winst halen met duurzame catering? Samen met onze cateraars denken wij graag met je mee over een passend cateringconcept! Laat je verrassen!

 

 

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

en ontvang elk kwartaal het laatste nieuws over Inn Style.

U bent succesvol aangemeld. U ontvangt een mail ter bevestiging met instructies om uw inschrijving af te ronden. Niet ontvangen? Kijk in uw spam.