Evenementen zijn tegenwoordig, als onderdeel van de marketingmix, niet meer weg te denken binnen uw organisatie. Voor het versterken van uw huidige relaties of juist om prospects uit te nodigen. Om uw medewerkers te bedanken of hen op de hoogte brengen van de nieuwste trends en ontwikkelingen. De tijd verandert en evenementen gaan daarin mee. Afstappen van de ‘standaard’ opstellingen, bewustwording op het gebied van food en uniek blijven door de persoonlijke twist. We zien het allemaal in de nieuwste eventtrends voor 2019.

Bewust gezond
Waar in het verleden food een onderdeel was van het programma, wordt het nu een must om food op een unieke of ludieke manier in te zetten. Live bereiding en shared dining, producten met een echt verhaal en aangepast aan het doel van uw evenement. Naast de beleving is bewustwording een trend in de keuze van uw catering. Voldoende vegetarische keuzes, duurzaam, biologische producten en vooral no-waste zijn van groot belang. Waar komen de producten vandaan en welk materiaal wordt gebruikt ter presentatie zijn veel gestelde vragen.

Niet zenden maar delen
Eenrichtingsverkeer naar uw gasten, iets wat tegenwoordig zoveel mogelijk wordt vermeden. Een plenair programma of subsessie gaat verder dan alleen het zenden van informatie. De boodschap blijft belangrijk, maar uw gasten willen hierbij betrokken worden en het dialoog aangaan met elkaar en de spreker. Maak het mogelijk om tussentijds vragen te stellen en kennis met elkaar te delen.

Mede door de snelle groei van eventtechnologie wordt het steeds makkelijker om uw evenement te personaliseren en betrokkenheid te creëren. Via social media, door middel van een hashtag, komt u al snel met uw gasten in contact. U kunt ook denken aan een gepersonaliseerd programma, via een event app, gebaseerd op de wensen en behoeften van uw gasten. Uw gasten komen met een doel naar uw evenement, laat hen meedenken over de inhoud van het programma. Hierdoor creëert u een binding tussen uw gasten en blijft het doel van de boodschap scherp in het geheugen.

Actief aan de slag
Een trend die aansluit op binding en dialoog is het ‘in beweging blijven’ om zo de productiviteit te verhogen. De traditionele opstellingen maken steeds meer plaats voor interactieve werksessies waar meningen en ervaringen met elkaar worden gedeeld en vervolgens het meubilair op wordt aangepast. Een hoog-/laagindeling of alternatieve zitjes, zoals balance krukken, zitzakken en fietsstoelen, wij zien het steeds meer! Daarnaast uit deze trend zich in de groeiende vraag naar een energieke energizer. Uw gasten verbinden, actief aan de slag laten gaan, nieuwe energie geven en op een andere manier bezig zijn met het doel van uw evenement: een energizer helpt u daarbij!

Wilt u meer weten over hoe u de nieuwste trends kunt toepassen tijdens uw evenement? Inn Style is een fullservice evenementenlocatie die graag met u meedenkt. Wij bieden alle ingrediënten voor een geslaagd event. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Inn Style via 030-7608000 of info@innstyle.nl.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

en ontvang elk kwartaal het laatste nieuws over Inn Style.

U bent succesvol aangemeld. U ontvangt een mail ter bevestiging met instructies om uw inschrijving af te ronden. Niet ontvangen? Kijk in uw spam.