Heeft eventfotografie een toegevoegde waarde voor uw evenement? Ja zeker! ‘Beeld zegt tenslotte meer dan 1000 woorden’. Geen enkel ander communicatiemiddel geeft een betere weergave van de sfeer.

Eventfotografie is voor uw aanwezige gasten een leuke herinnering en kan tegelijkertijd worden gebruikt ter promotie van uw organisatie of het volgende evenement. Denk aan pakkend reclamemateriaal, promo’s en nieuwsbrieven. Alleen met beeld geeft u een duidelijke sfeerimpressie. Door deze verschillende inzetmogelijkheden kan eventfotografie worden gerekend tot één van de belangrijkste marketingmiddelen.

Evenementen worden met een doel georganiseerd en zijn over het algemeen uniek. Als organisator steekt u veel tijd in de details, zoals een inspirerende spreker of een verrassende opening. Een eventfotograaf legt deze speciale momenten vast en weet de kernwaarden van uw organisatie in beeld te brengen.

Liken, taggen en sharen. Social media bestaat uit beeld; geen beeld betekent direct minder bereik. Uw bezoekers vinden het leuk vinden om zichzelf terug te zien op social media en delen dit direct! Dit zorgt vervolgens voor extra bereik binnen de relatiekring van uw bezoekers. Uiteindelijk vergroot eventfotografie de exposure na afloop van uw evenement en de betrokkenheid bij de aanwezige gasten.

Bespreek vooraf met de fotograaf wat uw wensen en verwachtingen zijn, zodat zij hierop kunnen inspelen gedurende de dag. Een goede eventfotograaf is net zo belangrijk als de gekozen locatie en culinaire invulling! Ga daarom opzoek naar een goede match tussen uw organisatie en de fotograaf, laat hem de doelgroep kennen!

Maar hoe gaat evenementenfotografie in combinatie met de nieuwe AVG-wet? Wees transparant naar uw gasten in uw privacyverklaring en geef aan dat er beeldmateriaal wordt gemaakt tijdens uw evenement. Ook door samen te werken met een professionele eventfotograaf weet u zeker dat zij op de hoogte zij van de rechten en zullen hier op een professionele manier mee omgaan. Door de privacyverklaring met de fotograaf te delen is hij op de hoogte voor welke doeleinden de foto’s worden gebruikt wanneer uw gasten hier naar vragen. Zo houdt u dit voor iedereen overzichtelijk.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van professionele eventfotografie? Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Inn Style via 030-7608000 of info@innstyle.nl.

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

en ontvang elk kwartaal het laatste nieuws over Inn Style.

U bent succesvol aangemeld. U ontvangt een mail ter bevestiging met instructies om uw inschrijving af te ronden. Niet ontvangen? Kijk in uw spam.